Jogurt z owocami, czekoladą i orzechami

Z jogurtu naturalnego można błyskawicznie przyrządzić szybki deser - potrzeba tylko nieco wyobraźni. Będzie on zawierać owoce i chrupiące orzechy, może więc stanowić świetne zakończenie posiłku

 

Składniki na 4 porcje:


-  4 pieguski z kawałkami czekolady,
-  50 g prażonych orzechów laskowych, posiekanych,
-  2 łyżki płynnego miodu,
-  2 małe banany, pokrojone w plasterki,
-  4 suszone morele, posiekane,
-  600 ml chudego jogurtu naturalnego
.

1 porcja • 409 kcal • 16 g tłuszczów (w tym 5 g NKT) • 57 g węglowodanów

1. Przyrządzić kruszonkę

Włożyć pieguski do foliowej torebki i grubo pokruszyć wałkiem do ciasta. Przesypać do miski. Wymieszać z orzechami i miodem.

2. Wymieszać jogurt z owocami

Dodać banany i morele do jogurtu. Wymieszać i nałożyć do 4 pucharków. Nałożyć na wierzch kruszonkę. Podawać natychmiast.

Vote it up
278
Podoba Ci się ten artykuł?Zagłosuj na niego!